150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

Més de 25.000 joves reben informació del programa SOM.NIT durant el 2012

 

En motiu de les festes de Carnestoltes, es muntaran punts d’informació del SOM.NIT a Sitges i Roses, a partir d’aquest cap 
de setmana.

Més de 25.000 joves han rebut informació i assessorament del programa SOM.NIT durant el 2012. Aquest programa de Creu Roja Joventut (CRJ), que es desenvolupa des de fa 13 anys, té per objectiu informar i 

assessorar els joves sobre la prevenció i reducció de riscos en el consum de drogues.

Durant el 2012, CRJ ha realitzat un total de 147 intervencions del programa SOM.NIT en 84 municipis d’arreu de Catalunya, gràcies al suport d’un equip de voluntariat de 125 persones. 


Des dels punts d’informació del SOM.NIT, s’han repartit 26.313 díptics i fulletons divulgatius per prevenir els riscos del consum de drogues, s’han efectuat 986 proves d’alcoholèmia i s’han distribuït materials del Servei Català de Trànsit per evitar el consum d’alcohol abans de conduir. La pàgina web del programa (www.somnit.org) també ha rebut 175.000 visites.

Els usuaris del SOM.NIT tenen 23 anys de mitjana i més de la meitat són estudiants

Durant el 2012, també s’ha elaborat per primer cop una enquesta entre 7.264 del SOM.NIT per conèixer millor el seu perfil i necessitats. L’enquesta constata que el 56% de les persones ateses són homes, enfront del 44% de dones, i que la seva mitjana d’edat és de 23,1 anys. El 51% són estudiants, mentre que un 28% treballen i un 19% són a l’atur.

També cal destacar que prop de la meitat de les intervencions del SOM.NIT (46%) s’han organitzat en festes majors (46%), mentre que el 28% ha tingut lloc en concerts, l’11% en festivals de música, el 8% en pubs musicals i el 7% en discoteques.

Arreu de Catalunya, han organitzat dispositius del SOM.NIT les 16 assemblees locals i comarcals següents de l’entitat: Barcelona, Sabadell, Sentmenat, Sitges, Sant Feliu de Llobregat, l’Anoia, l’Hospitalet de Llobregat, Tarragona, Vilaseca, Palafrugell, Girona, La Segarra, Lleida, Les Garrigues, La Noguera i Almacelles. Els equips locals de CRJ han comptat amb el suport dels Consells Comarcals del Ripollès i de l’Alt Empordà, i dels ajuntaments de Manresa, Begues, Barcelona i Arenys de Munt.

Durant les festes de Carnestoltes d’enguany, Creu Roja Joventut també organitzarà intervencions del programa SOM.NIT a Sitges i Roses, a partir d’aquest cap de setmana. En el cas de Roses, el dispositiu s’organitzarà divendres i dissabte, 8 i 9 de febrer, entre les 23 h i les 3 h al Pavelló d’esports de Roses. Pel que fa a Sitges, el punt d’informació del SOM.NIT es muntarà diumenge, 10 de febrer, i dimarts, 12 de febrer, entre les 24 h i les 4 h a la Plaça d’Espanya.

Els mitjans interessats en prendre imatges o declaracions dels dispositius del SOM.NIT poden posar-se en contacte amb el Departament de Comunicació de la Creu Roja a Catalunya (93 489 01 54).