150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

L’ERIE de Gossos es dota de GPS per geolocalitzar les zones de rastreig

 

 

IMG_3416.JPG

Voluntariat i gossos de l’ERIE de Recerca i Rastreig amb Gossos acompanyats per responsables de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona.

                
  L’Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) de Recerca i Rastreig amb Gossos s’ha dotat de 10 nous GPS (Model Garmin ASTRO 320). Els GPS, que tenen forma de collar i els gossos porten penjats al coll, permetran geolocalitzar les zones de rastreig.

 

  Per formalitzar el lliurament dels nous GPS, s’ha celebrat un acte aquest divendres, 11 d’octubre, a Balsareny, on es troba l’escola Els Tres Pins d’ensinistrament de gossos. L’acte ha comptat amb la presència del president i el coordinador de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Josep Quitet i Enric Morist, respectivament. Els han acompanyat el director de Socors i Emergències de l’entitat, David Osorio, i la voluntària de l’àmbit Maria Chicote.

 

  Per part de l’ERIE, ha assistit a l’acte un grup de voluntariat format per 10 persones, amb els seus respectius gossos de rastreig i recerca. El responsable de l’ERIE de Recerca i Rastreig amb Gossos, Enric Bruch, ha estat l’encarregar de recollir els GPS de la mà dels representants provincials de la Creu Roja.

 

  Els nous GPS tenen millor cobertura i permenten geolocalitzar més acuradament la zona de rastreig que els antics localitzadors SIMAP que feia servir l’ERIE. Aquests GPS estan dissenyats exclusivament per a gossos ensinistrats per a la recerca de persones desaparegudes i també són utilitzats per d’altres cossos d’emergència com ara els Bombers. En fer la recerca, aquests aparells permeten que la zona de rastreig quedi enregistrada en una targeta de dades, la informació de la qual es pot descarregar després a l’ordinador, comprovant així el recorregut seguit pels gossos.