150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

La Creu Roja actua davant de la baixada generalitzada de les temperatures

El Centre de Coordinació de la Creu Roja incorporarà consells sobre com prevenir els efectes del fred en les 900 trucades diàries que realitza als usuaris de teleassistència, 10.994 a tot Catalunya.

 

La Creu Roja ja ha equipat amb tots els recursos necessaris per actuar davant d’una onada de fred el seu magatzem general  d’emergències, els 4 territorials (1 per demarcació) i els seus magatzems locals i comarcals.

 

La Creu Roja ja està en prealerta per la baixada de temperatures i ha activat els seus serveis per prevenir els efectes del fred entre la ciutadania. En aquest sentit, cal destacar que el Centre de Coordinació de la Creu Roja incorporarà consells sobre com prevenir els efectes del fred en les 900 trucades diàries que realitza a les persones usuàries del servei de Teleassistència Domicilària (TAD) a Catalunya, 10.994 a tot Catalunya.

 

D’altra banda, cal destacar que la Creu Roja ha equipat tots els magatzems d’emergències amb què compta arreu del territori català amb els recursos de socors necessaris per actuar en cas d’onada de fred o nevades, com ara mantes, begudes calentes, kits d’emergències, cadenes per als vehicles, etc.

 

Concretament, la Creu Roja compta amb un magatzem general d’emergències, 4 magatzems provincials (1 per demarcació) i diversos de caràcter local i comarcal, corresponents al centenar d’assemblees locals i comarcals amb què l’entitat compta arreu del territori. A més, la institució humanitària també s’està preparant per activar allotjaments d’emergència o per poder acollir persones sense llar, en cas que sigui necessari per la baixada de les temperatures.

 

Consells i recomanacions a la població més vulnerable

 

Alguns dels consells que la Creu Roja difondrà entre la ciutadania, i especialment entre els col·lectius més vulnerables com la gent gran, durant els propers dies són els següents: passejar ben abrigat amb gorra, guants i bufanda en cas de sortir a l’exterior; evitar l’entrada d’aire excessivament fred als pulmons; evitar viatjar en cotxe sempre que no sigui imprescindible; a casa, ventilar les habitacions durant 15 minuts en el moment més càlid del dia; de nit, apagar les calefaccions i les estufes elèctriques i de gas (no es recomana l’ús de brasers); i consumir àpats calents que aportin energia i mantenir el cos calent i hidratat bevent aigua encara que no es tingui set, entre d’altres recomanacions.

 

A més d’aquests consells telefònics, l’entitat preveu realitzar visites a domicili a persones grans amb major fragilitat arreu del territori i, en els casos necessaris, distribuir-los mantes, begudes calentes i roba d’abric.

 

El cinquè estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja (juliol de 2013), posa de manifest que el 58% de les persones en situació de dificultat enquestades té problemes per mantenir seva llar a una temperatura òptima i 1 de cada 3 persones no poden pagar els subministraments bàsics de la llar (aigua, llum i gas), mentre que el 71% tenen dificultats per fer front al seu pagament.