150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

Prop de 62.000 infants catalans reben aliments i productes bàsics de la Creu Roja el 2013

Aquesta xifra supera en prop de 3.500 el nombre d’infants en situació vulnerable atesos en el mateix període de l’any passat.

Fins a 7 de cada 10 famílies en situació vulnerable no poden garantir una alimentació saludable als seus fills i filles i un 38% no poden pagar la quota del menjador escolar.

S’organitzen 17 Passejades Solidàries de la Creu Roja arreu del territori entre finals de novembre i principis de desembre per recollir fons per a projectes d’alimentació infantil.


Prop de 61.792 infants en situació de vulnerabilitat estan rebent durant l’any 2013 ajuda alimentària o bàsica de la Creu Roja a Catalunya, 3.419 més que en el mateix període de 2012. La Creu Roja ha alertat d’aquest augment d’infants que necessiten l’ajuda bàsica de l’entitat, coincidint amb el 20 de novembre, Dia Universal de la Infància.

Des que va començar l’any, prop de 38.000 infants han rebut ajuda del Programa d’Aliments de la Unió Europea a través de la Creu Roja, i 22.000 més, kits de suport social, amb aliments, bolquers o d’altres productes de primera necessitat. També estem desenvolupant, per segon any consecutiu, un projecte per ajudar a cobrir la quota del menjador escolar dels infants en situació de vulnerabilitat, amb què preveiem arribar aquest curs escolar a 700 nens i nenes. I ja abans de començar el curs, vam fer una campanya d’alimentació especial d’estiu, amb què vam distribuir targetes moneder a les famílies amb dificultats perquè poguessin comprar aliments per als seus fills i filles.

Arreu de l’Estat, més de 300.000 nens i nenes i els seus adults de referència es beneficien d’iniciatives de Protecció i Inclusió Social de la Creu Roja, que compten amb la col·laboració de més de 20.000 persones voluntàries.

1 de cada 4 infants catalans sota el llindar de la pobresa

Segons dades de l’Idescat (desembre de 2012), el 26,4% dels infants catalans viuen sota el llindar de la pobresa, enfront del 19,1% de la mitjana de la població. També cal destacar que el 4t estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya (gener de 2013), 7 de cada 10 famílies en situació de vulnerabilitat no poden garantir una alimentació saludable als seus fills i filles i que el 38% no pot pagar el menjador escolar.

Així mateix, el 7è butlletí estatal sobre la Vulnerabilitat Social de la Creu Roja (http://www.sobrevulnerables.es/), publicat recentment, analitza la situació dels col·lectius atesos per la Creu Roja. La mitjana dels ingressos mensuals de les famílies enquestades se situa 100 euros per sota del llindar de la pobresa i la seva taxa d’atur és del 65,89%. A més, la meitat de les persones a l’atur ateses per la Creu Roja porten més de dos anys sense feina i el 50% tampoc no tenen cap mena de cobertura social. D’altra banda, el 80% de les persones enquestades que tenen feina són el que es coneix com a “treballadors pobres”. Gairebé el 61% viu amb familiars i el 37% té menors d’edat a càrrec.

Les Passejades Solidàries de la Creu Roja a Catalunya

Davant d’aquesta situació, la Creu Roja a Catalunya celebra entre finals de novembre i principis de desembre 17 Passejades Solidàries a diferents punts del territori català. Els participants de les passejades poden aportar fons per als projectes d’alimentació infantil de la Creu Roja en fer la inscripció a través d’aquesta pàgina web: http://www.creuroja.org/AP/CM/3937P219/passejades_solidaries.aspx. Les tres primeres passejades són aquest cap de setmana i, entre el 30 de novembre i l’1 de desembre, se celebraran la majoria d’elles (12).

Dia Universal de la Infància

El 20 de novembre, es commemora la data en què l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració dels Drets del Nen, l’any 1959, i la Convenció sobre els Drets del Nen, l’any 1989. Ambdós textos estableixen una especial protecció als drets de la infància. Per aquest motiu, la Creu Roja vol reiterar la seva preocupació per la situació de vulnerabilitat de la infància, davant del context de crisi socioeconòmica actual.

Passejades Solidàries per l’alimentació infantil:
http://www.creuroja.org/AP/CM/3937P219/passejades_solidaries.aspx

4t estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya:
http://www.slideshare.net/CreuRojaCatalunya/4t-estudi-de-lobservatori-de-vulnerabilitat-de-la-creu-roja

Més informació sobre la Crida “Ara + que Mai”:
http://prensacruzroja.es/cruz-roja-frente-a-la-crisis/ 
  
Butlletí Núm. 7 sobre la Vulnerabilitat Social de la Creu Roja:
http://www.sobrevulnerables.es/sobrevulnerables/ficheros/boletines/BOL%207%20FINAL.pdf

Recursos Audiovisuals a Cruz Roja Televisión:
http://www.cruzroja.tv/index.php?MetaDataID=821918