150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

Prop de 300 alumnes d’escoles de Malgrat de Mar visiten l’exposició “El nostre món en guerra” de la Creu Roja

n   L’assemblea comarcal de la Creu Roja a l’Alt Maresme i l’Ajuntament de Malgrat de Mar han organitzat l’exposició fotogràfica “El nostre món en guerra”, en el marc del Dia Escolar de la No-violència i la Pau.

 

Prop de 300 alumnes de tres escoles de Malgrat de Mar han visitat entre el 30 i el 31 de gener l’exposició “El nostre món en guerra” del Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari (DIH) de la Creu Roja a Catalunya. La mostra,  ubicada al Centre Cívic de Malgrat de Mar, compta amb imatges realitzades per cinc reconeguts fotògrafs de guerra de la Agència VII, que reflecteixen situacions que caracteritzen la vida quotidiana de les persones afectades per conflictes armats, com ara els desplaçaments, les separacions de familiars o les dificultats econòmiques.

 

Aquesta activitat ha estat organitzada per l’assemblea comarcal de la Creu Roja a l’Alt Maresme i l’Ajuntament de Malgrat de Mar en el marc dels actes de celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau. La regidora d’Educació de Malgrat de Mar, Mercè Mora, ha donat la benvinguda als escolars que han visitat l’exposició.

 

L’exposició pretén posar de relleu la necessitat que es respecti el Dret Internacional Humanitari en situacions de conflicte armat, un dels fulls de ruta de la Creu Roja, que treballa diàriament per a la promoció i difusió del DIH per tal de garantir la seguretat i la dignitat de les persones en temps de conflicte. L’exposició també dóna a conèixer iniciatives encoratjadores portades a terme per dones i homes per  limitar el patiment humà en les regions més violentes del món.


D'altra banda, paral·lelament a l’exposició, els membres de Titelles per la Pau - grup de la Creu Roja que fa activitats i espectacles de titelles per sensibilitzar als més petits sobre la importància dels Drets Humans i el DIH- han explicat els continguts de la mostra als assistents, fent-los reflexionar sobre la vulneració dels drets en moments de guerra.