150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

Acte d’homenatge a les víctimes un any després de l’accident de Germanwings

 

Un any després de l’accident aeri de Germanwings als Alps francesos del vol Barcelona-Düsseldorf, s’ha celebrat un

 acte d’homenatge a les víctimes a la Terminal 2 de l’aeroport de Barcelona-El Prat. En l’acte, organitzat per l’Associació d’afectats del vol GWI 9525 als Alps, hi han participat prop de 40 representants de la Creu Roja. Després de l’accident aeri del 24 de març de 2015, un equip de 160 membres de la Creu Roja va donar suport psicosocial als familiars en diferents escenaris de l’emergència.


 Durant l’homenatge, hi ha intervingut un representant dels diferents cossos d’emergència, institucions i col·lectius, que van actuar davant de l’accident aeri per donar suport als familiars dels afectats, entre ells assistents socials, Mossos d’Equadra, Guàrdia Civil, Protecció Civil de la Generalitat i de l’Estat, Policia Local del Prat, el SEM,  

personal de l’Aeroport del Prat, a més de la Creu Roja. També s’ha comptat amb el parlament 

de Silvia Chaves, de l’Associació de Víctimes, així com amb la presència de representants de la companyia Lufthansa, del Consulat Alemany i de l’Ajuntament del Prat.
 En representació de la Creu Roja a Catalunya, hi han assistit el seu vicepresident primer, Josep Quitet, i Jordi Martori, responsable de l’ERIE Psicosocial de l’entitat a Catalunya, que ha intervingut durant l’acte per recordar la tasca d’aquest equip davant de l’accident aeri. “Escoltar, acompanyar, facilitar, atendre…” és “el que el voluntariat va voler donar a totes les famílies amb què va compartir aquells dies” – ha assegurat Martori (s’adjunta el seu discurs). També ha assistit a l’homenatge Jordi Hueto, president de la Creu Roja al Prat. 

L’acte s’ha celebrat en presència de Yves Saint-Geours, ambaixador de França a Espanya, Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, Mariano Rajoy, president del govern espanyol en funcions, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

 
Durant l’acte commemoratiu, els membres de l’Associació han descobert una placa en record de les víctimes. També s’han fet ofrenes florals i lectura de poemes, acompanyades de música en directe.
 
Simultàniament, a l’Aeroport de Düsseldorf (Alemanya) s’ha celebrat un acte similar en record i homenatge de les víctimes alemanyes. A més, avui mateix, se celebra un altre homenatge a les víctimes a Marsella.