150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

Socors i Emergències

 


 

Actuar en matèria de primers auxilis és una de les senyes d’identitat de la Creu Roja des dels seus orígens.

  Des de l’àrea de socors i emergències, treballem per a protegir la vida, la salut i la dignitat de totes les persones. Fem acció i prevenció a parts iguals.

QUÈ FEM?

  • Prevenció i assistència terrestre i aquàtica
  • Salvament marítim
  • Intervenció immediata en emergències
  • Promoció de la Salut

SERVEIS

SERVEIS PREVENTIUS

Els llocs i esdeveniments on es concentren un gran nombre de persones són escenaris on actuem per garantir la seguretat i l’atenció sanitària en cas de necessitat. D’una banda, amb mesures preventives per evitar situacions de risc, i de l’altra amb intervencions sanitàries quan sigui oportú.

SERVEI DE VIGILÀNCIA I SALVAMENT EN PLATGES

Durant la temporada d’estiu realitzem la cobertura de platges oferint a la ciutadania un servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme. Des de Creu Roja informem als usuaris dels riscs previsibles que poden haver-hi, assegurant-nos que arriba la informació al major nombre de persones; com també donem suport als col·lectius vulnerables atenent als infants i facilitant l’accés a les platges a les persones amb mobilitat reduïda.

INTERVENCIÓ IMMEDIATA EN EMERGÈNCIES

Les persones víctimes de catàstrofes o accidents necessiten una resposta ràpida en atenció en socors, assistència sanitària i suport psicològic i emocional. La Creu té un acord amb la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya a través del qual, quan s’activa un pla d’emergència al nostre territori, col·laborem garantint els servis bàsics de les persones afectades i donem suport a la resta de cossos operatius.

SENSIBILITZACIÓ PER LA SALUT

La millor manera d’actuar per promoure la salut és la prevenció. Les campanyes de sensibilització que portem a terme se centren en la prevenció d’accidents de trànsit, domèstics, d’oci o escolars, com la realització d’activitats per a la prevenció de les malalties transmissibles o activitats per a la promoció d’hàbits de vida saludables.

Organitzes un acte i necessites un servei d’ambulància?

Si organitzes un acte públic lúdic, esportiu i/o cultural que suposa un risc sanitari… pots posar-te en contacte amb nosaltres i t’assessorem sobre la tipologia de servei preventiu que és necessari per a donar una bona cobertura sanitària. Compta amb nosaltres i sol·licita’ns el servei!

Els fons recaptats mitjançant la cobertura de serveis preventius privats són reinvertits en programes d’acció social al territori.

Per a més informació:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
93 7695411

Salut, Socors i Emergències

Prevenció i Assistència terrestre i aquàtica

Els llocs i esdeveniments on es concentren un gran nombre de persones són escenaris on actuar per garantir la seguretat i l’atenció sanitària en cas de necessitat. D’una banda, amb mesures preventives per evitar situacions de risc, i de l’altra amb intervencions sanitàries quan sigui oportú.  

 

Intervenció immediata en emergències

Les persones víctimes de catàstrofes o accidents necessiten una resposta ràpida en atenció de socors, assistència sanitària i suport psicològic i emocional. La Creu Roja manté un acord amb la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat a través del qual, quan s’activa un pla d’emergència a Catalunya, col·labora garantint els serveis bàsics de les persones afectades i dóna suport a la resta de cossos operatius.

  • ERIE Intervenció psicosocial: Atenció immediata per a damnificats i familiars en situacions de catàstrofes i accidents, tant a Catalunya com a la resta del món. Integrat per 250 persones entre professionals de la psicologia, la medicina, la infermeria, el treball social o el socorrisme.
  • ERIE Rastreig i recerca amb gossos: Tasca de localització de persones desaparegudes a través d’un equip de voluntaris i gossos ensinistrats.
 

Salvament marítim

Tasques de salvaguarda de la vida humana al mar i de lluita contra la contaminació marítima i costanera. A través d’un conveni amb la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR), diverses embarcacions estan operatives durant tot l’any per actuar en cas d’emergència.

s+j

 

QUÈ ÉS?
S+J és un projecte sòcioeducatiu de SALUT JOVE que es desenvolupa a Tordera.

DESTINATARIS.
S’adreça a Joves adolescents del municipi de Tordera en edats compreses entre 12 i 18 anys. Tenint en compte que l’adolescència no és una etapa cronològicament rígida, s’establirà una frontera flexible respecte a l’edat dels joves participants.

Proyecto1FINALITAT I OBJECTIUS.
Objectiu General

Constituir un espai obert a tots els adolescents que sigui un espai d’informació i assessorament sobre temes de salut i a més un espai relacional on es treballi la prevenció de conductes de risc i es potenciïn els hàbits de vida saludables mitjançant propostes d’oci i lleure sòcioeducatiu al municipi

Objectius Específics

Ø Potenciar hàbits de vida saludables entre els adolescents de Tordera. Específicament en matèria d’alimentació, drogues, sexualitat i esport.

Ø Prevenir conductes de risc derivades del consum de drogues, sexualitat, i altres aspectes relacionats amb la salut dels joves( SIDA i MTS, nutrició i malalties associades,...).

Ø Fomentar factors de protecció en hàbits i conductes dels adolescents vinculades a la salut, com el consum de drogues i conducció segura, drogues, sexualitat i embarassos no desitjats o MTS...

Resultats esperats

Llegeix més:s+j