150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

La Creu Roja participa en un simulacre d’accident de tren al túnel del Pertús

Una vintena de membres de la Creu Roja han participat en el simulacre d’aquesta matinada. L’entitat també ha comptat amb 3 vehicles per a funcions sanitàries, logístiques i de coordinació. 

La Delegació del Govern a Catalunya i la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat han organitzat el simulacre, juntament amb la Prefectura dels Pirineus Orientals, l'empresa concessionària TP Ferro, Renfe i diversos cossos d’emergències. 

La Creu Roja ha participat en el simulacre d’accident ferroviari, que ha tingut lloc durant la matinada del 12 al 13 de febrer al túnel del Pertús, que creua la frontera entre Catalunya i França. Amb aquest exercici, s’han volgut posar a prova l’organització i coordinació dels serveis de socors al túnel, el funcionament dels dispositius tècnics de seguretat i l’activació de serveis de salvament i socors públics de les administracions implicades. 

El simulacre l’han organitzat la Delegació del Govern a Catalunya i la Direcció General de Protecció civil de la Generalitat, juntament amb la Prefectura dels Pirineus Orientals, TP Ferro (l’empresa concessionària de la línia d’alta velocitat Perpinyà-Figueres), Renfe i els diversos cossos d’emergència que hi participen. Aquest exercici està contemplat pel Pla de Socors Binacional i implica l’activació del Pla de Protecció Civil de Catalunya FERROCAT. 

L’exercici ha consistit en el descarrilament d’un tren de passatgers al túnel del Pertús - que uneix la línia d’alta velocitat Perpinyà-Figueres-, circulant en sentit França-Espanya. Durant l’exercici, s’ha simulat que hi havia ferits de diferent consideració i alguna víctima mortal, després del presumpte accident, que ha tingut lloc en territori espanyol. 

A més de la Creu Roja, en el simulacre hi ha participat diversos cossos d’emergències, entre els quals figuren els següents: Bombers de la Generalitat, SEM, Mossos d’Esquadra, tècnics de Protecció Civil de la Generalitat i Cos Nacional de Policia. També hi ha pres part efectius dels Bombers i de la policia francesa.

Per part de la institució humanitària, ha participat al simulacre un equip de voluntariat de 18 persones de les assemblees de Figueres, La Jonquera i Roses, que ha prestat atenció social i sanitària als presumptes damnificats, a més de dos tècnics de coordinació de l’entitat. La Creu Roja també ha comptat amb 2 ambulàncies, 2 vehicles per a funcions logístiques i 1 de coordinació. 

Més de 300 persones participen al simulacre

A l’exercici, també hi ha participat com a figurants un centenar d’alumnes de l'Escola d'Infermeria de Girona, a més d’observadors de diferents administracions i organismes, alguns d’ells d'àmbit internacional. En total, han participat al simulacre més de 300 persones.