150 anys d'emprenedors humanitaris

 

 

Voluntaris de la Creu Roja a L'Alt Maresme

 

Onada de Fred

Onada de Fred
La Creu Roja s’activa per donar resposta a la previsió de nevades i onada de fred arreu del territori català 

S’han activat els dispositius de socors i emergències socials, a més de possibles desplegaments d’albergs temporals.
 
   La Creu Roja coordina tots els seus efectius amb la Direcció General de Protecció Civil (DGPC)  de la Generalitat dins del Pla Especial d’Emergències per a Nevades a Catalunya (NEUCAT).
 
  En la darrer episodi de fred de febrer de 2012, la Creu Roja va atendre més de 20.000 persones.

Efectius de socors i emergències de la Creu Roja es mantenen activitats per actuar davant de l’onada de fred, que podria afectar diferents zones de Catalunya aquest cap de setmana, especialment la matinada de divendres a dissabte.
   
Per aquest motiu, des d’ahir a la tarda, la Creu Roja està preparant tots els recursos necessaris per actuar en cas d’onada de fred arreu del territori, com ara mantes, kits higiènics, autoescalfables o cadenes per als vehicles. La Creu Roja compta, a més, amb 4 magatzems d’emergències territorials (a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) i amb 1 d’autonòmic, situat a l’Anoia, amb què garanteix la logística descentralitzada per garantir disponibilitat d’aquest tipus de recursos arreu del territori.
 
En diferents municipis de les quatre demarcacions catalanes, es desenvoluparan actuacions per localitzar persones sense sostre, per repartir-los mantes i begudes calentes al carrer, o derivar-les a albergs habilitats amb aquesta finalitat.  En el cas de la ciutat de Barcelona, la Creu Roja ha estat activada per actuar davant de l’onada de fred avui mateix per part de l’Ajuntament. Un equip de voluntariat de 6 membres, conjuntament amb personal municipal, recorrerà els carrers de la ciutat per atendre les persones sense sostre.
 
A destacar també, la mobilització del voluntariat social que s’ha activitat ja arreu del territori per fer seguiment, trucades i visites als domicilis de col·lectius més vulnerables, com ara la gent gran o les persones sense sostre. La Creu Roja està preparant el desplegament d’albergs temporals en cas que sigui necessari en diferents municipis catalans.
 
La institució humanitària manté un conveni amb la DGPC per actuar davant de casos d’emergència com ara una onada de fred. En total, la Creu Roja disposa d’un equip de més de 1.000 persones voluntàries per actuar davant de situacions d’aquest tipus, coordinats per personal tècnic. 
 
Més de 20.000 persones ateses en la darrera onada de fred
Durant la darrera onada de fred que es va produir a Catalunya, entre l’1 i el 14 de febrer de 2012, la Creu Roja va mobilitzar un equip de 1.316 membres i 288 vehicles. En total, aquest equip va atendre 20.220, la majoria d’elles (15.595) persones grans, que van rebre consells telefònics. La Creu Roja també va atendre 2.766 persones sense sostre tant en albergs com al carrer, on va repartir begudes calentes o mantes, i va donar recomanacions al respecte a 1.859 persones mitjançant tríptics informatius.
 
Podeu seguir informació actualitzada i consells sobre aquest tema, podeu consultar el Facebook i Twitter de la Creu Roja a Catalunya (www.facebook.com/CreuRojaCatalunya  / @CreuRojaCatalunya) amb l’etiqueta #onadafred.  Qui requereixi una especial atenció pot usar l’etiqueta #AjutCreuRoja